Een niet relevante opportuniteit

een ex-kunstruimte gereviseerd

Tussen heden en verleden

een elektrische kortsluiting

 

reviseren in een ruimte met een historische lading waarvan de relevantie in die dagen niet vanzelfsprekend was is een opportuniteit om die reflectie te kanaliseren naar de regionen van vandaagse LowArt (sic) om op hun beurt uit te groeien tot highArt(sic) zodat de geschiedenis zich kan herhalen of is het heden reeds achterhaald?

Een blinde vlek in het denken der menig kunstenaar, tastend in de toekomst met een gerecupereerd verleden, het lot om steeds het warm water op nieuw uit te vinden, balancerend tussen de vorige generatie en een nieuwe generatie, het ‘Between two chairs’ effect, het verleden koesteren met een innovatieve impuls, het koorddansen der geloofwaardigheid, spelen met de mogelijkheden om te modificeren.

De kunstijveraars van toen hadden een sociaal politieke lading om zich af te zette tegen het conformisme en de burgerlijkheid waarvoor de samenleving toen stond.

Engagement en solidariteit binnen het concour van geestesgenoten dat zich uitte ineen strekking binnen de kunstgeschiedenis waar de volgende generaties niet aan voorbij kunnen zodat reviseren in een andere context onvermijdelijk is, en dit in een tijd waar de HighArt(sic) de burgerij terug in het vaandel draagt dit omwille van de prijzenpotten en dat zich resulteert in lifstyle, design en hype decoratie, waarvan het inhoudelijke met een dun laagje vernis is gesponsord door het merk van die zelfde vernis. een kwestie van de moskee in het midden te houden, die de kritiek van oppervlakkigheid moet ontkrachten en het multiculturele moet accentueren. De individuele achterkamertjeskunst moet plaats maken voor de internationale globalisering binnen netwerken met een IT-factor(World Wide Wangle).

Kunst wordt communicatie, of is het altijd geweest? De beamers en de laptops verdringen de schilderborstels en de musea zorgen voor de nodige energie, maar als je de stekker uit het stopcontact haalt is er geen tentoonstelling meer en is het feest gedaan, dit illustreert de illusie der dingen.Kortsluitingen en elektrischevonken zullen de uitdaging worden en lijden tot kunst zoals ‘Monkeys are for dying’ maar goudvissen ook.

hyhs