KRUK GEREVISEERD NR 2
KRUK Kritische Revisor Union / Kunst

De Kortstondige Unie der Reviseerde Kunst (KURK) is vereffend omwille de vergankelijkheid (september 1998) en opnieuw gereviseerd onder een tweede noemer KRUK.

Wegens het mank lopen van de vele achterhaalde initiatieven, de gebrekkelijkheid van de hedendaagse kunstenaars en de opmars van het kunstfundamentalisme dat al dan niet gepaard gaat met het einde van de twintigste eeuw was het onvermijdelijk en organisch vanzelfsprekend dat de reviserende beweging terug van zich laat horen en dat het voor de hand ligt dat factor 44 zich daarin mede engageerd. Kruk is een ondersteuning om onze geest, zintuigen, fris en open te houden om te voorkomen dat we geinstitutionaliseerd en opgeslorpt worden in cult-concepten waar de embalage meer is dan de inhoud.

KURK de prothese dat ons recht houdt in een verlammende fin de sciècle, tegen de conservatieve tendenzen, tegen de kunstopportunisten die denken de eenentwintigste eeuw al te hebben uitgevonden.De uitdaging naar de volgende eeuw, met zijn onzekerheden...